Przemyskie Forum Dyskusyjne

Wróć   Przemyskie Forum Dyskusyjne > Przemyśl - nasze miasto > Sport, turystyka i rekreacja

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 31-01-2010, 08:39   #271
yankes_69
pseudomoderator

Awatar yankes_69

Domyślnie Odp: Aktualności ze stoku narciarskiego...

A więc jadąc od góry snow-parku: wjazd z wyhamowaniem - bezpieczeństwo ponad wszystko, pierwsza hopa uformowana bez sensu - za krótki najazd aby coś tam zrobić, pierwszy rail wydaje mi się OK ustawiony, druga hopa powinna mieć przedłużony "szczyt" aby tworzyła coś na formę trapezu - teraz jak ktoś chce dalej skoczyć to ląduje na wypłaszczeniu mając parę metrów do prostego raila, za mało miejsca do wyhamowania z większej prędkości no i cudowny labirynt przy wyjeździe Ogólnie to powierzchnia ogranicza możliwości ludzi których tam wczoraj widziałem.
Dobrze, że coś zaczęli robić aby urozmaicić ten nasz stok. Może z czasem będzie lepiej.

ps: niech mi teraz nikt nie mówi, że Ci co jeżdżą na stoku nie zwracają uwagi na kwestie finansowe, wczoraj był tego przykład. Dalej twierdzę, że podwyżką cen więcej stok stracił niż zyskał.
Stary 31-01-2010, 11:54   #272
Qbus88

Dokładnie tak jak mówisz, niektórzy uważali, że to przez ostatnie mrozy na stoku jest mało ludzi, ale wczoraj był przykład, że to nie o to chodzi. Gdy tylko skończyły się darmowe zjazdy, stok jakoś nagle opustoszał... Poza tym wiadomo, że prawdziwego fana sportów zimowych nawet największy mróz nie przestraszy

Wracając do mini snowparku, ludzie którzy to ustawiali zapewne robili to pierwszy raz, więc mimo wszystko należy ich za to minimum pochwalić. Myślę, że z czasem, gdy zobaczą jak to funkcjonuje zaczną to modyfikować (na lepsze) i oczywiście dodadzą jeszcze te rzeczy, które leżą pod górną kasą... Poza tym tak się zastanawiam czy na snowpark miejsce na oślej łączce nie było by lepsze...?
Qbus88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2010, 15:35   #273
Playa90

Tak zgadzam sie z Qbus88 na oslej laczce byloby lepsze miejsce ale wtedy gdzie by sie ludzie uczyli jezdzic.. zauwazylem ze zrobili nowa trase na trasie downhill dzisiaj smigali na snowboardach calkiem ciekawie ;] co do naszego snowparku to po duzej skoczni jest za stromo ale co zrobic i przydalby sie jakis mini wyciag jak na oslej.
Playa90 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-01-2010, 22:03   #274
Qbus88

może jakby oślą jakoś na pół przedzielili to byłoby miejsce dla wszystkich:P nie no, to raczej nie możliwe... No właśnie widziałem tam jakieś ślady, ale wątpie żeby zrobili nową trasę, to na pewno ci których nudzi już nasz stok, ja dzisiaj troche pozwiedzałem rynne
Qbus88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2010, 06:40   #275
yankes_69
pseudomoderator

Awatar yankes_69

Ośla łączka przecież jest za płaska
Stary 10-02-2010, 20:50   #276
krakowiak

Cytat:
Napisał Andi2 Zobacz post
Jeżeli masz propozycje co zmienić to pisz konkrety. Zacząłeś już pisać o cenniku. Dokończ jakie są Twoje sugestie.
Witam ponownie !

Dzisiaj po dłuższej nieobecności na stoku miałem przyjemność skorzystać z Wyciągu i stoku w Przemyślu.

Na szybko:

Plusy:
+ Bardzo dobre warunki (twardo, minimalna ilość lodu, brak muld) nawet o godzinie 19.
+ Wreszcie zmieniona została tabliczka przy bramce na "górze" koło goprówki, był tam kiedyś głupi zakaz wejścia i narciarze musieli iść bez sensu 30 m pod górę. Teraz jest zakaz wejścia dla pieszych a to różnica. Ciekaw jestem czy policjant z którym w grudniu wykłócałem się i tłumaczyłem mu dla kogo to jest zakaz zrozumiał tę subtelną zmianę... Oby! Dla mnie wielki plus!
+ Coraz większy wybór karnetów czasowych i dobrze !! Karnety dla dzieci w ferie też super!
+ Widziałem dzisiaj fajną sekcje "sportową" dzieci jak się domyślam z Przemyśla trenujących slalom - nie znam szczegółów ale fajna sprawa. Mam nadzieje że takie inicjatywy są jakoś rozliczane sprytniej i instruktorzy i dzieci nie muszą płacić całości kosztów..

Minusy:
- Dalej mimo nie za wielkiego ruchu brak jakiejkolwiek kontroli przy wsiadaniu na krzesełko.. Pracownicy siedzą w tej budce i żaden nie wyjdzie przytrzymać krzesełko ludziom które "wali" po łydkach strasznie. Ja to sobie poradzę ale już drobna dziewczyna niekoniecznie... Panowie na dole powinni też co chwile przypominać ludziom żeby siadali po 3 na krzesełku bo tworzą sie niepotrzebne zatory... Jednym słowem do roboty !! ( może miałem pecha i ta zmiana była trochę leniwa - jutro sprawdzę )
- To że ludzie czekając na kolejkę strasznie niszczą sobie narty wjeżdżając na siebie to nie jest wina wrodzonej złośliwości przemyślaków a także braku umiejętności a raczej trochę nieszczęśliwej konfiguracji terenu (bardzo ostry zakręt w kolejce i do tego pod górkę) - do poprawy w lecie dwoma wywrotkami ziemi... A na szybko można to poprawić śniegiem który panowie z budki mogą podsypywać na bieżąco z bandy tworzącej się pod siatkami...

Jak widzicie problemy które dzisiaj wypisałem są do poprawy odrazu i liczę że w ferie podkarpackie będzie jeszcze lepiej Ogólnie 4+
krakowiak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-03-2010, 08:41   #277
cien

Miasto: domek w chumurach

Zawody na stoku
w weekend 20 lub 21 marca - zjazd na krechę - pomiar prędkości zapewnia Straż Miejska i Policja - zostań królem prędkości przemyskiego stoku

5 kwietnia - szykuje się slalom z jajem
info niedługo
Stary 20-03-2010, 10:09   #278
cien

POsiR informuje, że od dnia 22 marca stok narciarski czynny będzie
poniedziałek - piątek w godz. 16.00-21.00
Ceny przejazdów obowiązujące w te dni:
1 przejazd - 1 zł lub karnet czasowy 16.00-21.00 w cenie 30,00 zł
powyższe karnety ważne są jedynie w dniu zakupu.

godziny otwarcia w weekend 27-28 marca podamy w piątek 26 marca odrębnym
komunikatem
Stary 22-03-2010, 08:28   #279
cien

ze strony www.przemysl-stok.pl
"Informujemy, że ze względu na brak warunków narciarskich od dnia dzisiejszego stok narciarski jest nieczynny.
Dziękujemy za bieżący i zapraszamy w przyszłym sezonie.
POSiR"
Stary 22-03-2010, 09:15   #280
yankes_69
pseudomoderator

Awatar yankes_69

Odbyły się wczoraj te zawody z pomiarem prędkości? Ciekaw jestem wyników.

Tags
narty, przemyśl, stok narciarski

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania