R E K L A M A R E K L A M A |
||
![]() |
||
![]() |
#11 | |
(^_^)
|
![]() Cytat:
Pray to your god, open your heart Whatever you do, be afraid of the dark Cover your eyes, the devil inside One night of the hunter One day I will get revenge One night to remember One day it'll all just end, oh |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
|
![]() czasy bliższe, bliższe
Cytat:
Co do "różnicy", fakt, w takim ujęciu jest, i to zasadnicza |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]() Do specjalisty jeszcze mi bardzo daleko, ale jakąś wiedzę na ten temat mam i cały czas ją pogłębiam. Szkoda, że ludzie generalnie nie wyznają zasady "nie znam się - to się nie wypowiadam."
|
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]() równie dobrze by można rzec iż pewne grona zakładają fakt tylko po to aby, hmm, no właśnie ....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]() teraz to Ukrainę możemy przyłączyć do Przemyśla
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]() Czy to prawda ze wy wszyscy w tym Przemyslu nieomal jestescie Ukraincami?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]() Ciekawi mnie to bo w tymze Przemyslu sie urodzilem i mieszkalem przez 40 lat. Teraz slysze ze w Przemyslu jest najwieksza diaspora ukrainska a wszelkie majatki oddawane sa ukraincom bez zadnych ceregieli.
Podobno na Grodzkiej odzyskali dwie Kamienice, budynki II Liceum tez juz sa ich, Muzeum we wladaniu Martyniuka czy jak by go tam zwal. Trzy kamienice w Rynku tez sa ukrainskie. Polacy we Lwowie musza wynajmowac sale w szkole zeby miec sie gdzie spotkac. Czy wladze Przemysla to Polacy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]() "(...)Czy wladze Przemysla to Polacy?"
DOBRE PYTANIE !!!! Ostatnio też zaczęłam się nad tym zastanawiać, ile budynków "oddano" Ukraińcom w ciągu ostatnich kilku lat.
![]() |
#19 |
Twoja stara
|
![]() bo my jestesmy w UE a oni nie, wiec my musimy sie liczyc z pewnymi prawami ogolnoeuropejskimi a oni moga je miec w dupie
![]() Zydzi to samo, przeciez dostali budynek po muzeum. A co do przemyskich ukraincow to kilkadziesiat lat temu tutaj ludnosc byla mocno wymieszana i nikt nie zwracal na to az takiej uwagi przed wojna a na wsi to juz w ogole. Po tym jak Komorowski przekazal 300mln na pomoc ukrainskim przedsiebiorcom mysle ze powinnismy sie przyzwyczaic ze nasze panstwo nas dyma bez wazeliny obojetnie czy sa w to zamieszane inne nacje czy nie |
![]() |
![]() |